Udržateľné poľnohospodárstvo a produkcia potravín
19,92 €
21,42 €
U dodávateľa
Expedujeme do 10 pracovných dní
- Jazyk
- Slovenský
- Počet strán
- 278
- ISBN
- 978-80-552-2821-1
- EAN kód
- 9788055228211
- Číslo produktu
- 496532
Jednotlivé kapitoly vysokoškolskej učebnice poskytujú pohľad na determinanty udržateľnosti poľnohospodárskych systémov a perspektívy udržateľného poľnohospodárstva. Tento prístup umožňuje študentom lepšie pochopiť komplexnosť vzťahov v agrárnej krajine a význam udržateľných postupov v modernom poľnohospodárstve. Obsahová náplň učebnice zapadá do koncepcie rozvojového vzdelávania a systematicky integruje fundamentálne oblasti udržateľného poľnohospodárstva, počnúc teoretickými konceptmi ekologickej stopy a biokapacity, problematikou ochrany biodiverzity v agrárnej krajine, cez analýzu globálnych aspektov potravinovej bezpečnosti, kľúčové determinanty a perspektívne smerovania udržateľných poľnohospodárskych systémov, až po aplikačnú rovinu zahŕňajúcu optimalizáciu využívania hnojív a inovatívne formy diverzifikácie poľnohospodárstva. Vysokoškolská učebnica je popri e-skriptách s názvom Udržateľné poľnohospodárstvo a produkcia potravinových zdrojov autorov Macák, Habán, Kováčik, Korczyk-Szabó, Týr, Žitniak Čurná – vybrané témy publikovaných v roku 2023 ďalším výstupom projektu KEGA č. 025SPU-4/2022 „Inovácia tém udržateľného poľnohospodárstva a udržateľnej produkcie potravín vo vybraných študijných programoch“. Cieľovou skupinou sú študenti dennej aj externej formy Fakulty agrobiológie a potravinových zdrojov SPU v Nitre z piatich študijných programov – udržateľné poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka, výživa ľudí, manažment rastlinnej výroby, všeobecné poľnohospodárstvo, hipológia.
Komentáre zákazníkov
Recenzie z facebooku