Upozornenie

Tento web sa Vám pravdepodobne nebude zobrazovať správne. Nový dizajn kníhkupectva alter ego využíva najmodernejšie technológie, ktoré nie sú podporované v starších verziách internetových prehliadačov.
Aktualizujte si, prosím, Váš internetový prehliadač!

×
×
17. novembra 1989 padol obludný komunistický režim. Napriek všetkému, čo momentálne prichádza dúfame, že navždy. 
00,– €

Domáci chlieb a iné dobroty

17,91 
19,90 
U dodávateľa
Expedujeme do 7 pracovných dní
Do wishlistu
Jazyk
Slovenský
Počet strán
188
Väzba
Pevná
Rozmery
21,5x26 cm
Hmotnosť
0,84 kg
ISBN
978-80-89761-33-3
EAN kód
9788089761333
Číslo produktu
184802
Nie je ťažké predvídať, že túto knihu budú milovníci chleba a kysnutého cesta za krátko listovať ako svoju bibliu. A to nie je žiadna náhoda. Pretože Pekáreň Limara vznikla práve preto, aby rôznymgeneráciám predstavila domáce pečenie chleba a iného kysnutého cesta, ktoré sa napriek tomu, že jeho technika je jednoduchá, mylne pokladá za akúsi mágiu. Veď okrem základných surovín ako: múka, voda, soľ, kvasnice, k nemu netreba nič viac než štipka trpezlivosti a riadna kopa lásky.Kniha má osem kapitol. Prvá z nich popisuje 12 krokov pri pečení chleba. Celý postup, technika aj formovanie sú dôkladne popísané a ilustrované fotografiami, aby sa doma každému poľahky podarilo dopracovať k zlatohnedej voňavej a chrumkavej kôrke chleba z rúry.V siedmych kapitolách s receptami na chlieb, koláče, šišky, rožky a žemle, sladké aj slanépečivo, pľundrové cesto, praclíky a pagáče, nájdete všetko, kvôli čomu ste doteraz chodili dopekární, no od teraz si to už budete môcť upiecť aj doma.Prípravu 72 rôznych dobrôt uľahčuje množstvo fotografií a kresieb. Od najjednoduchšíchreceptov z bielej múky tu nájdete i komplikovanejšie postupy príprav pečív z celozrnnej,špaldovej, ražnej alebo inej múky.Zatiaľ čo autor knihy krok za krokom učí začiatočníkov ako piecť kysnuté cesto, prepokročilejších pozbieral svoje najobľúbenejšie recepty a pre tých čo radi experimentujúponúka nové, nezvyčajné recepty rozličných dobrôt.Už len na nás záleží, či sa pre radosť celej rodiny staneme jedinečnými domácimi majstramipekármi.„Koho čo len raz opantá vôňa pečúceho sa chlebíka, kto sa započúva do pukotajúceho šepkania chladnúceho bochníka, obdivuje jeho prasklinky na kôrke a videl šťastné tváre, ktoré si na ňom pochutnávali, pre toho nebude každodenné miesenie únavnou ťarchou.“ Mária Libor Tóth (Limora)„Po všetkých cudzokrajných knihách o pekárstve a chlebe konečne niečo, čo spája naše kulinárske tradície. Slovenská a maďarská kuchyňa majú k sebe veľmi blízko, preto v tejto knihe nájdete množstvo známych receptov. Napriek tomu, že sa tu nepečie z môjho obľúbeného kvásku, je kniha na vysokej remeselnej aj odbornej úrovni. Autorka pracuje s cestom, ako sa má, a postupne ho vedie cez všetky jeho stupne kysnutia. Nie komplikovane, ale zato dôkladne a s množstvom cenných rád.“
Rozbaliť popis

Komentáre zákazníkov

:
Created by run.skHore